fbpx

Home Z naší kuchyně Poradna E-Bezpečí řeší případy z celé ČR. Unikátní mapa ukazuje, z jakých regionů klienti nahlašují třeba vydírání či kyberšikanu

Podpořte nás

Podpořte naše aktivity a pomozte dětem a dospělým v nouzi. Již 15 let pomáháme dětem a dospělým řešit jejich problémy na internetu. Zapojte se i vy! Každá pomoc se počítá! Stačí kliknout na tlačítko DONATE.

Remove


Poradna E-Bezpečí již 13 let pomáhá řešit případy rizikového chování, ke kterému dochází v online prostředí, k typickým tématům, kteří její poradci řeší, patří třeba vydírání intimními materiály, různé druhy online podvodů či např. kyberšikana. Ke klientům poradny patří v téměř 50 procentech děti, které se bojí svěřit se se svým problémem dospělému - třeba rodiči či učiteli - a hledají pomoc právě v anonymním prostředí internetu.

 V těchto dnech jsme zveřejnili unikátní mapu, která ukazuje, z jakých regionů se nám klienti poradny ozývají. Hned na první pohled je zřejmé, že klienti do poradny přicházejí téměř z celého území ČR, ale i okolních zemí.

Mapa nezobrazuje počty případů, ale lokality, ze kterých jsou případy hlášeny. Z jedné lokality může být hlášeno více případů. Přímý odkaz na mapu.

V tuto chvíli je možné na mapě filtrovat případy spojené s vydíráním pomocí intimních materiálů, případy kyberšikany a různé druhy nahlášeného podvodného jednání v online prostředí, zpravidla scamu. Další funkce budeme postupně přidávat.

Poradna je podporována Statutárním městem Olomouc, Olomouckým krajem, Ministerstvem vnitra ČR a společností O2 Czech Republic. Všem donátorům velmi děkujeme!

 


 

Ocenění projektu E-Bezpečí

pohar
KYBER Cena 2023
(1. místo)
pohar
Nejlepší projekt prevence kriminality na místní úrovni 2023
(1. místo)
pohar
Evropská cena prevence kriminality 2015
(1. místo)

Partneři a spolupracující instituce

 

Generální partner projektu E-Bezpečí

logo o2

Další partneři a spolupracující instituce

 logo nadaceo2logo googlelogo msmtlogo mvcrlogo olomouclogo olomouckykrajlogo ostravalogo hoaxlogo policielogo rozhlaslogo linkabezpecilogo microsoft bwlogo czniclogo nukiblogo podanerucelogo googleovachamp_logo.png