Home Z naší kuchyně Od počátku školního roku jsme v terénu téměř každý den, připravit děti na rizikové situace spojené s internetem je pro nás prioritou

Podpořte nás

Podpořte naše aktivity a pomozte dětem a dospělým v nouzi. Již 15 let pomáháme dětem a dospělým řešit jejich problémy na internetu. Zapojte se i vy! Každá pomoc se počítá! Stačí kliknout na tlačítko DONATE.

Remove


mini efektivniprevenceKybergrooming, sexting, kyberšikana, ale také např. bezpečné chování na sociálních sítích či online podvody, to vše jsou témata, která s žáky a pedagogy pravidelně řešíme přímo ve školním prostředí. Každoročně tak v zrealizujeme stovky akcí a odučíme tisíce hodin výukových lekcí, jejichž cílem je připravit žáky na pohyb v online prostředí. Výjimkou není ani letošní školní rok - od září tým E-Bezpečí zrealizoval v terénu přes 70 akcí.

Základem naší práce je především přímý kontakt s dětmi - žáky základních a středních škol, se kterými řešíme palčivá témata, která se jich přímo dojíkají,” uvádí Pavel Schweiner, vedoucí sekce vzdělávání projektu E-Bezpečí. Zároveň doplňuje: “V letošním roce jsme pro školy otevřeli hned několik nových programů - nově nabízíme např. speciální program pro žáky 1. stupně ZŠ, inovovali jsme také naše programy pro vyšší stupně ZŠ a SŠ. Velmi oblíbený je také náš program pro učitele, který je zaměřen na problematiku umělé inteligence.

vzdelavacky1.jpg vzdelavacky1.jpg vzdelavacky1.jpg vzdelavacky1.jpg vzdelavacky1.jpg

Vzdělávací aktivity E-Bezpečí jsou doplněny také o intervenci a aktivní řešení případů, které nám děti i dospělí hlásí prostřednictvím naší online poradny. A bohužel, počty případů neklesají, každý den nám do poradny dorazí případ, který souvisí s problematikou online bezpečnosti. Pravidelně tak řešíme problémy spojené se sextingem, vydíráním nebo např. online podvody.

Pro pedagogy, rodiče a další cílové skupiny máme připraveno mnoho materiálů, které mohou využívat zcela zdarma a bezplatně. Určitě doporučujeme navštívit naše specializované stránky, které v pravidelných intervalech inovujeme. 

Velké poděkování posíláme našim partnerům, bez kterých by akce neproběhly, především MŠMT, statutárním městům Olomouc a Ostrava a také Nadaci O2. Děkujeme!

Redakce E-Bezpečí

 

Ocenění projektu E-Bezpečí

pohar
KYBER Cena 2023
(1. místo)
pohar
Nejlepší projekt prevence kriminality na místní úrovni 2023
(1. místo)
pohar
Evropská cena prevence kriminality 2015
(1. místo)

Partneři a spolupracující instituce

 

Generální partner projektu E-Bezpečí

logo o2

Další partneři a spolupracující instituce

 logo nadaceo2logo googlelogo msmtlogo mvcrlogo olomouclogo olomouckykrajlogo ostravalogo hoaxlogo policielogo rozhlaslogo linkabezpecilogo microsoft bwlogo czniclogo nukiblogo podanerucelogo googleovachamp_logo.png

 

E-BEZPEČÍ: AI CHATBOT
Ahoj, jsem chatovací robot projektu E-Bezpečí a mohu ti pomoci zodpovědět základní otázky a vyřešit tvé problémy. Zvol si z nabídky, nebo svůj dotaz napiš přímo do chatu.