fbpx

Home Z naší kuchyně E-Bezpečí pro Ostravu 2015

Podpořte nás

Podpořte naše aktivity a pomozte dětem a dospělým v nouzi. Již 15 let pomáháme dětem a dospělým řešit jejich problémy na internetu. Zapojte se i vy! Každá pomoc se počítá! Stačí kliknout na tlačítko DONATE.

Remove


Stejně jako loni jsme i v tomto roce zrealizovali projekt E-Bezpečí pro Ostravu, který si vzal za cíl zvýšit informovanost o potenciálních rizicích souvisejících s využíváním ICT (tedy o problémech souvisejících zejména se službami mobilních a internetových sítí). Žáci ZŠ a studenti SŠ, kteří vzdělávacími aktivitami prošli, se jednak seznámili s nejčastějšími problematickými jevy, jako je např. kybernetická šikana, rizikovost navazování kontaktů s neznámými osobami, nebezpečí spojená se sdílením osobních údajů a dalšími, ale především se učili, jak se v prostředí internetu a GSM sítí pohybovat bezpečněji, aby se rizikového jednání vyvarovali. Kromě toho se žáci a studenti seznámili s různými strategiemi virtuálních útočníků (např. sexuálních útočníků) a učili se, jak takové útoky odrazit, případně u koho hledat pomoc (byly obeznámeni jak s různými poradenskými linkami, včetně poradny projektu E-Bezpečí, tak se způsobem řešení kyberkriminality v rámci Policie ČR).

Projekt E-Bezpečí pro Ostravu 2015 byl realizován díky podpoře Statutárního města Ostravy, konkrétně Odboru sociálních věcí, zdravotnictví a vzdělanosti Magistrátu města Ostravy, a to v rámci grantů prevence kriminality. Příjemné spolupráce si vážíme a doufáme, že bude pokračovat i v dalších letech, protože o vzdělávání v oblasti kyberkriminality je mezi ostravskými školami velký zájem. Jsme proto velmi rádi, že díky našim podporovatelům můžeme neustále rozšiřovat nabídku našich služeb. 


Tým E-Bezpečí

 

 


 

Ocenění projektu E-Bezpečí

pohar
KYBER Cena 2023
(1. místo)
pohar
Nejlepší projekt prevence kriminality na místní úrovni 2023
(1. místo)
pohar
Evropská cena prevence kriminality 2015
(1. místo)

Partneři a spolupracující instituce

 

Generální partner projektu E-Bezpečí

logo o2

Další partneři a spolupracující instituce

 logo nadaceo2logo googlelogo msmtlogo mvcrlogo olomouclogo olomouckykrajlogo ostravalogo hoaxlogo policielogo rozhlaslogo linkabezpecilogo microsoft bwlogo czniclogo nukiblogo podanerucelogo googleovachamp_logo.png