fbpx

Home Rodičům, učitelům, žákům Jak zajistit filtrování závadného obsahu na YouTube bez nutnosti instalovat aplikace rodičovské kontroly?

Podpořte nás

Podpořte naše aktivity a pomozte dětem a dospělým v nouzi. Již 15 let pomáháme dětem a dospělým řešit jejich problémy na internetu. Zapojte se i vy! Každá pomoc se počítá! Stačí kliknout na tlačítko DONATE.

Remove


mini_youtubeSociální síť YouTube je velmi oblíbena jak u dospělých, tak i dětského publika. Aktivně je využívána již dětmi 1. stupně ZŠ (často i dětmi mladšími), u kterých dokonce ze všech současných masmédií dominuje. Obsah, který je však dětem během dne dostupný, není v zásadě automaticky regulován či filtrován, děti jsou proto vystaveny extrémnímu, násilnému, pornografickému či jinému závadnému obsahu. Jak tedy zajistit, aby byl tento obsah odfiltrován z výsledků vyhledávání a dítě se k němu snadno nedostalo?

YouTube lze přepnout do tzv. Omezeného režimu, která pomáhá filtrovat potenciálně nevhodný obsah z výsledků vyhledávání, souvisejících videí, seznamů videí, pořadů a filmů. Omezený režim je povolený na úrovni prohlížeče nebo zařízení. Musíte ho tedy zvlášť aktivovat v každém prohlížeči používaném v počítači. Pokud váš prohlížeč podporuje funkci více profilů, je nutné jej aktivovat u každého profilu samostatně. Tento režim lze aktivovat jak na běžném PC či notebooku, tak i mobilním telefonu či tabletu.

Nastavení Omezeného režimu YouTube na PC

youtube_omezenyrezim


Nastavení Omezeného režimu Youtube (iOS aplikace)

youtube_omezeny_rezim_ios

Pro E-Bezpečí
Kamil Kopecký

 


 

Ocenění projektu E-Bezpečí

pohar
KYBER Cena 2023
(1. místo)
pohar
Nejlepší projekt prevence kriminality na místní úrovni 2023
(1. místo)
pohar
Evropská cena prevence kriminality 2015
(1. místo)

Partneři a spolupracující instituce

 

Generální partner projektu E-Bezpečí

logo o2

Další partneři a spolupracující instituce

 logo nadaceo2logo googlelogo msmtlogo mvcrlogo olomouclogo olomouckykrajlogo ostravalogo hoaxlogo policielogo rozhlaslogo linkabezpecilogo microsoft bwlogo czniclogo nukiblogo podanerucelogo googleovachamp_logo.png