fbpx

Home Články Tým E-bezpečí olomoucké univerzity vytvořil simulátor podvodných emailů. Reaguje tím na další vlnu podezřelých elektronických dopisů

Podpořte nás

Podpořte naše aktivity a pomozte dětem a dospělým v nouzi. Již 15 let pomáháme dětem a dospělým řešit jejich problémy na internetu. Zapojte se i vy! Každá pomoc se počítá! Stačí kliknout na tlačítko DONATE.

Remove


Na první pohled vypadají jako běžné zprávy, skrývají se v nich ale podezřelé nabídky, požadavky nebo výhrůžky. Řeč je o podvodných mailech, které se opět množí na internetu. Jak je rozpoznat vám může pomoci simulátor fake emailů poradny E-bezpečí olomoucké univerzity. Na jejím webu se dozvíte i to, jak s nimi naložit.

„Občas dostávám podvodné emaily taky. Někdy je to na téma, že je to nějaká žena a chce navázat známost. Někdy mi píše někdo jakoby z mé vlastní adresy a žádá po mně peníze, jinak že mě bude tímto způsobem vydírat,“ říká pan Karel, který využívá počítač dennodenně, hlavně k práci. A tak si s těmito podvody dovede poradit. Rozumí ale tomu, že někteří lidé nátlaku podlehnou nebo nabídce naletí. Více zde.

 


 

Ocenění projektu E-Bezpečí

pohar
KYBER Cena 2023
(1. místo)
pohar
Nejlepší projekt prevence kriminality na místní úrovni 2023
(1. místo)
pohar
Evropská cena prevence kriminality 2015
(1. místo)

Partneři a spolupracující instituce

 

Generální partner projektu E-Bezpečí

logo o2

Další partneři a spolupracující instituce

 logo nadaceo2logo googlelogo msmtlogo mvcrlogo olomouclogo olomouckykrajlogo ostravalogo hoaxlogo policielogo rozhlaslogo linkabezpecilogo microsoft bwlogo czniclogo nukiblogo podanerucelogo googleovachamp_logo.png