fbpx

Nadace O2 po úspěšném loňském prvním ročníku spouští 19. března 2020 nový ročník grantového programu O2 Chytrá škola pro školní rok 2020/21. Nadace reaguje na aktuální situaci, kdy školy řeší především kvalitní zajištění online výuky. Finanční a metodickou pomoc v oblasti digitální gramotnosti (bezpečí na internetu, počítačová a mediální gramotnost) tak rozšiřuje také na projekty v oblasti zavádění digitálního vzdělávání.

Grantová výzva je určena pro základní školy a nově také dětské domovy z celé České republiky bez ohledu na zřizovatele. Celková částka vyhrazená na finanční podporu škol je pro nadcházející školní rok pět milionů korun. Uzavření přijímání grantových přihlášek je stanoveno na 23. dubna 2020.

"Děkujeme všem pedagogickým i nepedagogickým pracovníkům, kteří se v této složité době zhostili role učitelů vyučujících naše děti na dálku. Rádi bychom je v jejich úsilí podpořili. Proto jsme naši grantovou výzvu rozšířili o podporu projektů v oblasti online vzdělávání. Jakkoli se jeví aktuální situace jako špatná, vnímáme ji jako velkou příležitost pro posun českého školství do 21. století. Věříme, že školy si tuto formu moderního vzdělávání osvojí a budou ji využívat i nadále," říká Hany Farghali, předseda správní rady Nadace O2. Více zde.