fbpx

image

Každé dítě, které tráví svůj čas na internetu, by mělo znát základní bezpečnostní pravidla stejně, jako když jde samo po ulici. Těžko hledat člověka, který by s tímto výrokem nesouhlasil. V reálném životě zcela samozřejmě přemýšlíme nad tím, s kým mluvíme o svých rodinných poměrech, o osobních údajích nebo o tom s kým a kde bydlíme. Navzdory tomu v okamžiku, kdy se nám na internetu zobrazí libovolný dotazník, nezaváháme se ani na vteřinu, abychom se zamysleli, komu žádané informace sdělujeme. Kniha Bezpečně n@ internetu autorů Martina Kožíška a Václava Píseckého své čtenáře seznámí se vším, co potřebují znát pro to, aby se v prostředí kyberprostoru dokázali pohybovat bezpečně.

Stejně jako v „reálném“ životě, i v „online“ světě si je nutné uvědomit, že na internetu číhají hrozby, před kterými je nutné se chránit. Kniha Bezpečně n@ internetu se jim věnuje srozumitelnou a čtivou formou prostřednictvím příběhů, kterým se oba autoři, během svého profesního života, věnovali. Doplňují je praktické rady jak sebe i své děti před rizikovými situacemi chránit a doporučení, co dělat v okamžiku, kdy se s nimi setkáme tváří v tvář. Proto by neměla chybět v knihovnách rodičů, prarodičů i samotných dětí a v neposlední řadě pedagogických pracovníků. Všem kniha jasně ukazuje, že

„Účelem této publikace však není odradit od užívání internetu. Musíme si uvědomit, že internet není hrozba, ale úžasný zdroj informací, zábavy a určitý druh odreagovaní, který denně využíváme a využívat budeme. A pokud ne my, tak jistě naše děti,“ uvádí Mgr. Helena Kratochvílová, DiS, autorka předmluvy ke knize.

krest_ssb

(Fotografie z křestu knihy)